Det bästa med att använda sig av sitt egna skafferi när man rengör sig är att det är billigare och du har det hemma. Efter att jag läst boken Badskumt av Katarina Johansson rensade jag ur mitt badrumsskåp helt. Jag lämnade bara kvar duschcremen som innehåller parabener och även sminket som antagligen innehåller en del konstigheter. Efter hand har jag slutat med duschcreme och använder nu bara vatten när jag duschar. Om jag inte har tvättat håret för då använder jag resterna av Tvättleran från Logona. Jag hade inte kollat på sminket eftersom att jag ändå tänkte byta ut det när det tar slut, men jag antar att det innehöll massor av skräpiga saker. Nu har jag dock bytt ut sminket, det lilla jag äger, till ekologiskt och naturligt. Fördelen med att bo i Tyskland är att det är så mycket billigare med såna produkter än i Sverige.

Kroppsskrubb

Den bästa kroppsskrubb jag någonsin testat är olivolja med socker i. Olivoljan gör att du blir mjuk som en baby och sockret har en skrubbeffekt som gör detsamma. Använd ekologiska produkter (givetvis).

Ansiktsrengöring

För att rengöra ansiktet på djupet brukar jag använda mig av olika metoder;

Äggvita, bakpulver, honung och vatten eller havregryn, bakpulver och vatten. Äggvitan är lugnande, honungen antiseptisk, bakpulvret är djuprengörande och havregrynen skrubbar och rengör. Efter att jag gått över till vegan kost vill jag inte använda ägg så jag tar helt enkelt bort det ur rengöringen.

Dagligen använder jag tvättlera. Tvättlera drar ut smutsen ur porerna och lämnar den ren och fin.

Jag har också testat att använda ocm-metoden, vilket är en rengöringsmetod med ricinolja och solros-eller olivolja. Det finns närmare beskriven under etiketten OCM.

Ansiktskräm

Jag smörjer inte in mig alls annat än på vintern och då har jag en tistelolja som jag använder. Det är en rätt lätt olja som inte lägger sig som ett tjockt lager på huden. Jag har även inhandlat en ekologisk och naturlig ansiktskräm som jag smörjer in när jag känner mig lite torr. Av tvättlera blir jag lite torr i ansiktet, mest på näsan så det är mer en näskräm egentligen.

Annonser

»

  1. Har du tips för supertorr hud i ansiktet. Det börjar bli vinter här och fnasigt! Använder jojobaolja och rosehip-olja. Dessutom brukar jag bryta av ett blad från aloe veran då och då, men fortfarande torrboll!
    Blev det nån bag it-titt?

    • Hm, jag skulle nog fortsätta med olja. Har du testat ocm-metoden? Den gjorde att jag blev superlen och inte torr nånstans. Jag har en etikett med ocm om du inte vet hur den fungerar. Sen är det ju att tillföra kroppen vatten också. Mina läppar blir snustorra efter en dag om jag missat att dricka nog med vatten.

      Bag it blev det dessvärre inte eftersom att netflix inte finns i Tyskland, se den via dokumentärkanalen eller vad det nu hette går ju men så måste jag passa tiden om jag fattade det rätt och så hade jag ingen lust att betsla för den på iTunes. Men jag vill se den nångång 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s