En prinsessträdgård i Berlin.

Standard

Jag fick nys om att det finns en prinsessträdgård i Berlin. Vad är en prinsessträdgård undrar en ju då. Jo, det är en trädgård som byggs upp på skänkta växter och fröer. Ett socialt och ekologiskt stadslantbruk. Målet är bl a att vara ett ställe för utbyte av lärande, frågor om den lokala och ekologiska odlingen av livsmedel, hållbar konsumtion och biologisk mångfald.   De som vill kan lämna in vad de vill och så används trädgården i syfte att lära sig om växterna.

I prinsessträdgården hålls workshops med teman som biologisk mångfald, kompostering, bihållning, hur en tar reda på fröer och fermentering. Projektet har också 40 andra trädgårdar på skolor, förskolor och andra ställen för att erbjuda miljökunskap. Det ges guidade turer i trädgården under säsongen.

Jag tycker att det här var en jättesmart idé och jag tänker åka dit så snart det börjar vara lite varmare väder så att en kan se när det gror lite. Jag tycker också att det var en idé som fler städer ska ta till vara på och lära om miljö och lantbruk. Trädgården finns vid Moritzplats i Kreuzberg.

PrinzessinengartenBildlån

Annonser

13 responses »

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s