Meditation, avstressning, jordning, energipåfyllning.

Standard

Kärt barn har som vi alla vet många namn.

Under seminariehelgen jag var på lärde vi oss en del praktiska saker också, förutom det jag tidigare skrev om att ha den rätta inställningen och tänka positivt. Jag har under flera års tid mediterat mer eller mindre. På senare år mer än innan. Men det går ju att meditera på ca 18.000 olika sätt. Vi lärde oss en del olika under helgen.

  • Ett enkelt sätt att samla lite energi är att jorda sig det första en gör på morgonen. Att jorda sig är enkelt och inte alls några konstigheter.  Ställ dig med fötterna lätt isär så att du står stabilt. Håll armarna hängande längs kroppen och håll pekfingrarna mot tummarna så att det bildar en ring.Dra in naveln mot ryggraden så att du står rakt och att ryggraden är som en rak linje genom kroppen. Blunda och andas ett djupt andetag med magen.  Förbind dig med moder jord och välkomna henne. Tänk dig att dina fötter har rötter som växer ut från fötterna och ner i marken. Tänk att de fylls med energi och vid varje andetag in drar du in den energin in i dig själv.
  • Att andas i Prana är en andningsform som återfinns i bl a yoga och handlar om att du andas in energi i kroppen och andas ut  den i dina celler så att de fylls med ny energi. Ställ dig med fötterna lätt isär så att du står stabilt. Håll armarna hängande längs kroppen. Dra in naveln mot ryggraden så att du står rakt och att ryggraden är som en rak linje genom kroppen. Blunda och andas ett djupt andetag med magen. Andas in och räkna till sju och håll andan och räkna till ett. Upprepa detta tolv gånger. Det är ett bra och enkelt sätt att bli av med stress och känna sig lugn.

En annan meditation jag gärna gör, men som tar lite längre tid än de två ovan, är The Oneness Chakra Meditation. Det är 40 minuter av härlig meditation som finns på här på Youtube. Jag skulle kunna göra den varje dag, men vi varierar oss lite grann. Ibland har vi inte lust med en så lång meditation heller. Men det är ju så här också:

meditate_20-a-day

Annonser

4 responses »

  1. Det där citatet känns klockrent! Jag har aldrig mediterat och är inte så peppad på yoga, jag är alldeles för rastlös för att ens kunna tänka mig göra det. Kanske just därför jag borde…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s