Lucka nummer 10 i Emilys julkalender – någonting som jag tycker är alldeles särskilt vackert.

Standard

Dagens  lucka i Emily Dahls julkalender.

Det finns ingenting som är vackrare än Norrland på vårvintern. Helt ärligt så finns det ingenting som slår den känslan att det är metervis med snö och strålande sol så att du kan sitta ute i  linne i lä och sola. Jag skulle aldrig någonsin mer vilja bo där uppe, men jag får ett längt i kroppen när jag ser bilder med sol och snö.

DSC_7537Min systers mans familj har en stuga långt uppe i norr. På en plats som inte ens finns utsatt på kartan. Närmaste by har en skylt som namnet står på fram och baksidan på en gång så liten är den. För att komma till stugan måste man gå från vägen. Eller åka skidor. I några kilometer. Ingen el eller värme finns det men väl två ordentliga vedspisar.Utedass såklart, men sånt gör ju ingenting när det finns en finfin frigolitsits en kan sitta på.

På sommaren går det att ro till Arjeplog därifrån. Om man bär ekan mellan två sjöar vill säga. Och det gjorde folk förr. Granntanten, ja som i någon kilometer bort, dog för något år sedan. Hon körde genom isen med sin skoter på våren. Hon var 95 år.

Det är som skillnad när en tänker efter hur vi har det nuförtiden och hur det var förr. Och hur många faktiskt fortfarande har det i skogarna runt om i Sverige. Och de klarar sig bra, bara de håller sig ifrån vakarna på våren.

Annonser

3 responses »

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s