Grön sås och potatis är godare än det låter.

Standard

M’s mamma var här i början av november och gjorde grön sås åt oss. Eller ja, jag åt kanske en tesked eftersom att jag låg däckad en hel dag pga av magsmärtorna från helvetet. Men den är i allafall både enkel att göra och fantastiskt god.

Ingredienser

400 g sidentofu

50 ml solrosolja

2 vitlöksklyftor

3-4 inlagda gurkor

Peppar och salt

Dill och basilika (torkad och ungefär en tesked av varje, men smaka vad som känns gott eftersom)

Persilja och gräslök (färsk och några kvistar av varje, men smaka även här vad som känns gott)

Mixa sidentofun med oljan och vitlöken.

Finhacka de inlagda gurkorna och mixa ihop med tofublandningen.

Salta och peppra.

Tillsätt de torkade och färska kryddorna och mixa ännu mer.

Koka potatis och ät såsen med potatis. Om en vill så är det nog gott med någon slags biff till, men vi äter det bara med potatis.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s