Alpenresa – dag tolv.

Standard

Dag tolv påbörjade vi vår resa hemåt. Vi hade fått reda på att vädret skulle bli mycket sämre i södra Tyskland och vi ville försöka komma undan det. För hur roligt det än är med motorcykel så är det inte så skoj när det regnar. För det första blir man rätt blöt fast man har vattentäta kläder, för det andra blir det rätt kallt att bli blöt och för det tredje så kan det vara lite slirigt med en motorcykel på blöt väg. Och det kanske inte är så skoj.

Vi gav oss av från Verona och nordöst mot Monte Grappa. Nu hade vi inte varit på så många berg på ett bra tag och det var åter dags att slås av det vackra med berg och utsikten. Vi stannade och knäppte lite kort och njöt av utsikten. Det växte lite roliga växter i berget också.

DSC_8442

DSC_8446

Högst upp på Monte Grappa var det en restaurang där vi stannade för att dricka en espresso. De hade också hemgjord Tiramisu. Vi sa att vi kan ju inte komma hem utan att ha ätit en Tiramisu så vi beställde varsin. Det var den godaste jag ätit. Så himla krämig och len och saftig. Nom nom!

DSC_8465

Vi körde vidare och på andra sidan berget blev vädret lite sämre. Solen försvann bakom molnen, som också var så låga att vi körde igenom dem på vår väg.

DSC_8483

Vi åkte uppåt mot ett krigsmonument. Jag är osäker på vad det egentligen var, men en kyrka av något slag. Här stannade vi bara kort och fotade lite för det blåste kallt och var inte särskilt skönt väder på den sidan av berget alls.DSC_8488

Bilderna blir ju inte så himlans bra när det är så molnigt, men ändå.

DSC_8486

Ja, men ni ser ju hur det blir. Molnigt värre.

Vi åkte istället vidare och hoppades på lite mer sol istället. Det är så roligt i Alperna för det är kossor och getter och får överallt vid vägarna. Ibland är det vägskyltar med varningar om frigående kossor. Alltså att det inte finns några stängsel och att de kan gå på vägen om man har otur. Men de är ju så söta med sina klockor. Vi stannade lite för att prata och fotografera ett gäng.

DSC_8501

DSC_8478

Dagen avslutades på en camping i Imer. En liten trevlig håla. Lite väl kallt var det den natten, men jag hade kommit på knepet att om jag lägger sovsäcken över huvudet så fryser jag inte lika mycket.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s