Alpenresa – femte dagen.

Standard

Dagens resmål var Gardasjön.  Vi startade dagen med Passo della Rollo, ett till skillnad från fjärde dagens pass ganska skönt och trivsamt pass. Jag hade börjat bli rätt förkyld efter att ha sovit i kylan och på hög höjd tredje dagen och hade egentligen inte den minsta lust att åka någonstans. Men vi puttrade på hela dagen. Eftersom att jag var just förkyld så stannade vi inte så mycket och tog vackra kort, vi ville mest komma fram.

Eftersom att den där luftmadrassen var trasig bestämde vi oss för att åka till Trento för där hade vi hört oss för skulle det finnas en bra campingbutik. När vi väl kom dit ägnade vi oss åt ungefär en timme med att leta efter en turistinformation. Inte så svårt kan en tänka, stort grönt I någonstans. Nä. Inget I alls.Värt att påpeka är att Italien är uruselt på att vägskylta. Och de kartor vi haft har inte varit rätt heller.

Men där, en vägskylt mot turistinformationen. Jaha, var ska vi svänga nu då? Åh, där är den igen. Ett annat håll? Ok. Vi frågar någon. Scusi, Torismo? Ah. Ok. Visste inte. Men där är skylten igen. Var FAN ska vi nu svänga? Jag hoppar av och går omkring och kollar. Vilken gata är det här? Nu måste vi vänster, men det går inte. Fan. Sväng här. Jahaja, vi kör väl runt då. Där är skylten igen. Sväng. Enkelriktat? Oj…

Tillslut hittade jag turistinformationen. Det var inte alls ett stort, grönt i. Det var en grå byggnad med silvertext. Såklart. För att man ska se det lättare. Vi hittade till campingbutiken, som inte hade någon lagning eller madrass heller för den delen. Men vi har sett Trento. För att komma ut ur staden satt jag med kartan i händerna och ropade höger/vänster till M. Det tog sin lilla tid pga av Italien är dålig på att skylta.

Dagen slutade i alla fall bra, vi hamnade i Riva del Garda och av en slump hittade vi campingen som Ralph hade rekommenderat oss. Det var en jättemysig camping och vi bestämde oss för att stanna minst två nätter där. Och ser det inte härligt ut?

DSC_8320

Annonser

2 responses »

  1. Vilken härlig resa ni verkar haft 🙂 Gillar Italien men skulle aldrig ge mig in på att åka något annat än buss och tåg där tror jag. Anna tackar så mycket för gratulationen. Visst är det helt galet att hon har hunnit bli 18 år! Vart tar åren vägen kan man undra? Kramar Liza

    • Ja, vi hade det jättehärligt! Och vi kommer antagligen att göra om resan med andra alpsträckor något annat år.

      Ja, alltså det dumma är ju att det inte bara är hon som blivit äldre 🙂 kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s