Projekt hallfärdigställande.

Standard

I lördags påbörjades det sista, stora, projektet i det här hemmet. Hallen. Den och vinterträdgården var de utrymmen vi inte gjorde färdigt till vår första nyårsfest här. Vi hann inte. Vi stängde av vinterträdgården med en madrass och panikmålade vitt i hallen. Över alla hål och spacklade väldigt sparsamt. Bara det gigantiska hålet uppe vid taket och en vägg med ett stort hål i spacklade M igen. Sen var det ett lager vitt och upp med hatthyllan. Sen kom gästerna i stort sett.

Lördagen fick således starta med lite spackling. Med lite menar jag lite för att vara i vår lägenhet. I vår trea har vi totalt, innan hallen, använt 27 kilo outblandat spackel. Och då är det inte helspacklat någonstans. Inte ens alla hål har vi satt igen. Det fanns helt enkelt för många. I vardagsrummet såg det ut som att någon gått loss med ett automatvapen. Eftersom att hallen var lite spacklad sedan innan behövde vi bara två kilo outblandat spackel. Och då spacklade vi inte så noga ovanför dörrarna, det är ju ändå ingen som är över två meter som skulle nå upp. Vi har tre meter i takhöjd och i en hall är det inte så ljust att det syns där uppe tänkte vi. Sen orkade vi inte gå tillbaka till byggnadsmarknaden en tredje gång för mer spackel.

20131007-191701.jpg

I går började vi då med tapeterna. Vi har haft dem liggande bakom vardagsrumsdörren i ett och ett halvt år. Mönsterpassning på 26,5 cm. Då räcker det med fem rullar och det fanns inte fler heller. Vi köpte dem i Holland när vi var och hälsade på svärföräldrarna förra året. Det känns värt att tillägga att i vår lägenhet finns det inte en enda rak vägg. Utan mönsterpassning är det en prövning. Med en lite större prövning. Men vi började vid tiotiden på morgonen. Vi halv fyra när vi tog en av de otaliga renoveringscigaretterna i köksfönstret hade vi fått upp fyra våder. Fyra. Ett litet exempel på exakt hur sneda väggarna är kanske? Från väggen till överst på dörrkarmen: 9 cm. Från väggen till nederst på dörrkarmen: 4 cm.

Men trots det gick det ändå superbra. Klockan tio på kvällen satt vi vid köksbordet och åt en lite försenad middag. Då var vi klara och bara en felmätning. Som löste sig för att vi hade rätt mycket tapet kvar.

20131007-192851.jpg

Jo, mönsterpassning på 26,5 cm innebar i praktiken mönsterpassning på 48,5 cm. Men vem räknar centimeter så noga egentligen?

Annonser

6 responses »

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s