Att äta på en resa betyder inte alltid på restaurang.

Standard

När vi är ute och reser med avsikten att campa har vi alltid med oss mat så att vi kan laga. Som nu när vi åkte motorcykel i två veckor över Alperna till Italien, då hade vi med oss en del basvaror som buljongtärningar, salt, peppar, chili, två instantsoppor, snabbkokande linser och kaffe. Då är det enkelt att koka sitt kaffe på morgonen när baren vid campingen inte öppnar förrän om en timme och en står helt startklar och inte vill vänta en timme innan en åker vidare. Eller att få två morötter och en lök av campingägaren när restaurangen är stängd för kvällen och en bara vill äta och krypa ihop i sin sovsäck. Då kan en steka lök och morötter och sen koka ihop det med lite linser och buljong till världens enklaste linsgryta. Som dessutom smakar jävligt gott. För att du gjort den av i stort sett ingenting och med en schweizerkniv som enda redskap och Trangiakök som spis.

Det smakar alltid så mycket godare med ett Trangiakök än om det skulle lagas till hemma på spisen.

Sen har vi såklart ätit massor av pizza och pasta och druckit öl och Limoncella. Men ändå är det rätt kul att laga egen mat på en campingsemester.

Annonser

2 responses »

  1. Smart är det också! Sparar lite utgifter och möjligheten att äta just när man själv vill 🙂
    Även om den italienska maten är väldigt god kan det lätt bli för mycket mat, ibland vill man bara ha något väldigt lätt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s