Att bada i DDT och asbest gör att vi slipper att köpa ekologiskt.

Standard

Det är en av myterna som Naturskyddsföreningen vill ta död på genom att lista 8 sätt att döda myter om ekologisk mat. Det är rätt ofta jag möts av myter av de här slagen när ekologisk mat kommer på tal. Oftast räcker inte mina egna argument till för att få dem att förstå att det inte alls är så det ligger till. Det är frustrerande och jag tackar Naturskyddsföreningen för deras bra svar.

 

Annonser

2 responses »

  1. Jag trycker det är bra att de tagit fram den här kampanjen. Samtidigt misstänker jag att det krävs lite till för att någon som är skeptisk/inte vill handla ekologiskt verkligen kommer att ändra sitt köpbeteende. Har läst rapporter där det bland annat måste nås fram till konsumenter om att prisskillnaden inte alltid är så stor som de föreställer sig. Dessutom kan många vara positivt inställda men gamla vanor och ”prismedvetenhet” bli ett hinder.

    Men som sagt, kampanjen är bra för att avliva myter 🙂

    • ja, jag tycker också att kampanjen är bra. Jag tycker att det är en lista på snabba och lätta svar när man (jag) står helt stum ibland när alla mina egna argument tagit slut. Men jag förstår hur du tänker.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s