Dagens gjutjärnstips.

Standard

Vi har två stekpannor i gjutjärn, en gjutjärnsgryta och en wok i gjutjärn. Som alla vet ska man inte diska en gjutjärnspanna i diskmedel utan bara använda vatten till det. Men vad som är ännu bättre är salt. Det funkar bara om du använt olja eller smör och stekt någonting i. Inte om du t ex hällt på någon vätska.

När pannan svalnat lite häller du i lite salt och skrapar runt lite. Då släpper allt som eventuellt fastnat på botten. Det blir som en lite skrubb för pannan. Sen skrapar du ur saltet och slänger det och torkar pannan med ett papper. Saltet löses inte upp av oljan så det följer helt enkelt med när man skrapar ur pannan.

gjutjärnspanna

Hepp hepp! Lätt som en plätt!

Annonser

4 responses »

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s