Varmt vatten, en sån lyx.

Standard

Vi har sedan i förrgår inte något varmvatten. Det började för ett par månader sedan att vi tyckte att varmvattnet betedde sig lite lustigt, som att det tjöt i kranen när vi duschade, att det ibland var skållhett och ibland bara ljummet och att det inte kommer lika mycket varmvatten som kallvatten ur kranarna. Men nu sedan i måndagskväll, när jag duschade och var tvungen att ha kallt vatten för att annars kom det inte något vatten alls ur kranen, har det alltså blivit värre. Vi ringde (eller, ja M ringde eftersom att så bra tyska kan jag inte att jag skulle kunna berätta om vårt varmvatten. Vad heter ens kran liksom?) och sa till igår och de skulle komma och titta på det. På onsdag. Om en vecka.

Vi är ju inte de som är de utan är ganska positiva av oss så vi räknade snabbt ut att vi nu kan bada gratis eftersom att vattnet rinner så sakta att vattenmätaren inte rör sig. Det negativa är att det skulle ta nästan fem timmar att fylla badkaret till en tredjedel så att vi kunde bada. Och att det då troligtvis skulle vara ganska svalt vatten när vi väl kunde hoppa i.

Som tur (?) var har det blivit värre till idag och nu ser det ut så här när det rinner på högsta fart. Ser ni? Det syns nästan att det rinner.

20130314-143344.jpg

Så nu har M ringt igen och en akutbil ska komma. Inom 24 timmar. Hm, tänk om de kommer mitt i natten. Men bra att det finns en akutbil. Det känns rätt akut.

Edit: De har ringt och sagt att de kommer mellan 16 och 16.30. De är nu 14 minuter försenade.

Edit 2: Nu är rörmokaren här. Han blev lite sen för han hade ett jobb i en lägenhet innan som det rann från taket i. Vi har det inte så dåligt ändå.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s