Kladdkaksmuffins när de är som godast.

Standard

I fredags var jag sugen på något gott. Det snöade ute och var allmänt kallt och tråkigt så jag hade mindre lust att gå utanför dörren. Men till kladdkaksmuffins fanns alla ingredienser. Så det fick det bli.

Ingredienser

100 g smör

2 ägg

2.5 dl strösocker

2 dl vetemjäl

1 tsk vaniljsocker

1 krm salt

5 msk kakao

10 bitar mörk choklad

Florsocker

Sätt ugnen på 225 grader. Smält smör och låt svalna. Vispa ägg och socker pösigt, blanda i mjöl, vaniljsocker, salt och kakao. Häll i smöret. Kladda i smeten i 10 muffinsformar och lägg på den mörka chokladen, en i varje form. Grädda i 8 minuter.

20130223-182003.jpg

När de var klara hade chokladen smält inuti med var fortfarade som en bit. Sen pudrade jag över florsocker. Såklart är ju såna här nästan godast dagen efter.

 

20130223-182053.jpg

Annonser

4 responses »

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s