Fria dagar

Standard

Jag läste för ett tag sedan om det här med diskning. Jag använder verkligen inte mycket vatten när jag diskar. Ja, det är jag som diskar här. Jag både tycker att det är kul och så är det ju inte så att jag har så mycket annat att göra här när jag går utan jobb. Och så tänker jag så att eftersom att M drar in pengarna så kan ju jag diska liksom. Men annars gör vi allt lika mycket. Kanske att han går ut med soporna mer. Kanske typ 9 gånger av 10. Men i allafall. Det stod att man kunde ha fria dagar varje vecka. T ex en energifri dag, en diskfri dag, en köttfri dag, en duschfri dag och så vidare. Jag tänkte att jag använder ju inte så mycket vatten ändå när jag diskar så det spelar ju ingen roll. Men det gör det ju visst! Jag använder ju inte dubbelt så mycket vatten om jag diskar två dagars disk en dag. Så sagt och gjort, jag har inte bara en diskfri dag (lördagar) utan lite diskfria när som jag känner för det. Som igår när vi inte var hemma på kvällen.

Så det får bli dagens tips! Diska mindre!

 

20130122-151012.jpg

Annonser

5 responses »

  1. Det är ju faktiskt ett väldigt bra tips! Man tänker sällan på hur mycket vatten man använder i onödan. En dålig ovana jag lagt mig till är att diska under rinnande vatten (jag vet , FY på mig!!) pga endast en diskho. Det ser supersnyggt ut med en diskho, fram tills man ska diska. Om man lägger ner allt och sätter i proppen så blir det svårt att komma åt alla saker som ska diskas eftersom det inte finns möjlighet att plocka ur dem en och en. Dessutom har logiken blivit ”ja men jag har ju inte så mycket disk, alltså blir det inte så mycket vatten som går åt jämfört om jag fyller upp hela diskhon”. Men precis som du säger – samlar jag ihop två dagars disk så sparar man ju in på vattnet!
    Ibland är man allt bra korkad…

    • Att använda mycket vatten är någonting jag inte förr reflekterat över, men när jag flyttade till hus med egen brunn och septitank blev det ändring på det.Jag sa åt min pappa en gång att stänga av vattnet när han gjorde vad det nu var och hans respons var att det finns ju hur mycket vatten som helst. Det är svårt att övertyga den generationen om saker och ting ibland.
      Vad bra att du är medveten om att det är vansinnigt att diska i rinnande vatten 😉 Å andra sidan förstår jag dig eftersom att en diskho är ju helt knäppt att ha. Jag vet flera som vid renovering tänkt att det är ju himla fint och käckt med bara en och när de är klara inte förstår hur de kunnat glömma att inte allting går att diska i maskin.

  2. När det gäller hushållsarbete så är jag en person som liksom lite ofrivilligt har fria dagar rätt ofta, men från och med nu så ska jag se det från den positiva sidan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s