Jag säger som Gert Fylking; Äntligen!

Standard

Jag har äntligen tagit mig till ett apotek och köpt ricinolja. Jag har inte bara köpte den utan jag har också testat att göra OCM vilket står för Oil Cleansing Method. Jag hittade denna metod först hos june’s abstracts, men har sedan läst om den på lite olika ställen.

Beroende på vilken hudtyp  har blandar du ihop ricinoljan med solrosolja på lite olika sätt. Detta är Junes recept. Jag använde mig av olivolja eftersom att det var det som fanns hemma. Och så gillar jag olivolja och använder den som rengöring i duschen med.

oljig/fet hy: 30 % ricinolja, 70% oliv/solrosolja.
normal hy: 20 % ricinolja, 80 % oliv/solrosolja.
torr hy: 10 % ricinolja, 90 % oliv/solrosolja.

Sen gör man så att man tar en klick olja och masserar in i ansiktet tills det börjar kännas kornigt. Då har man rengjort huden från smuts. Ta då en handduk som du blöter i riktigt hett vatten och kramar ur. Lägg den på ansiktet och låt oljan dunsta av. Upprepa 4-5 gånger tills det känns som att oljan är borta. Kan det bli enklare? I don’t think so.

Efteråt kan man badda ansiktet med ett ansiktsvatten. Detta har jag också hittat hos June.

Blanda 1 del äppelcidervinäger med 4-10 delar svalt vatten (beroende på hur känslig du är mot vinägerlukten) Doppa sedan en bomullstuss i blandningen och stryk över ansiktet.

Jag hade ingen äppelcidervinäger utan gjorde istället en askungemask av en äggvita som jag smorde på ansiktet och lät torka. Sedan tog jag en blöt handduk och tog bort det intorkade. Det drar ihop porerna, vilket behövdes efter den heta handduken som öppnat upp dem.

Resultat? Nu ser jag lite röd ut i ansiktet, men det går nog ner lite till i morgon. Jag är dock glad att jag gjorde den ikväll och inte i morgon innan jag ska iväg på stan. Sen får vi se hur huden verkar efter det.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s