När bakning i det nya landet vänder upp och ner på allt man innan trodde man visste om bakning

Standard
  • Vaniljsocker. Det är ju som pulver med vaniljsmak. Tänkte jag och köpte som vanligt vaniljsocker och skulle baka. Och ser att det inte alls är så. Det är socker med vaniljsmak. Används det på samma sätt? Är det egentligen samma sak?
  • Jäst. Det säljs ju i 50 gramsförpackningar. Ju. Eller är det 42 gram det är? Jomenvisst är det ju så.
  • Smöret. Det är ju saltat. Såklart. Eller var det så att det knappt går att få tag i saltat smör? Hur i allsindar gör man då med sina recept? Lägger man till salt? Och isåfall, hur mycket?

Frågorna hopar sig och jag blir lika förvånad varje gång det händer nåt sånt här.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s